SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Historia

Gymnastikföreningen Energo bildades hösten 1921 av en grupp småflickor som kallade sig Sagostundsbarnen. Ledaren för barnen - Karin Bergqvist - blev också Energos första instruktör. Det var också hon som tog hand om alla praktiska detaljer i den nybildade föreningen.

Föreningens mål är att bedriva breddverksamhet inom barn-, ungdoms- och elitgymnastik samt att med samtliga grupper deltaga i uppvisningar och tävlingar. 


Sedan 1972 bedrivs grenen Rytmisk Gymnastik (RG) i föreningen. Fram till 2020 har föreningen erövrat 15 Svenska Mästerskapstecken i trupp samt 4 individuella SM-guld genom Elin Nyström, Katja Rublevskaja och Anastasia Ponomarenko - därtill ett stort antal Guld-silver och bronsmedaljer i grenfinaler. Guldmedalj i samtliga grenar har Amanda Gunnesson. Med sina landslags-gymnaster har Energo representerat Sverige vid nio VM och sju EM samt tre klubb-VM i Japan.  

 Stora meriter att nämna är Nordiska Mästerskapstitlar såväl 1993 som 1997 i RG-trupp. Energo har dessutom lagt beslag på många SM-titlar för juniortrupper i RG.


Sedan ett antal år tillbaka är föreningen även på stark frammarsch inom Truppgymnastiken på nationell nivå. Föreningen har många entusiastiska tränare som ser till att dessa trupper hela tiden övar in nya och svårare moment och har därigenom erövrat en lång rad medaljplaceringar på de nationella tävlingarna. Stora framgångar hittills är bronsmedalj på USM 2000 samt brons på JSM 2003. Och - de största händelserna på truppsidan är brons i Nordiska Mästerskapen samt guld i SM med en Mix-trupp 2007, 2009, 2010 och 2011

Med år 2008 kom det internationella genombrottet på truppsidan. Med en MIX-trupp lyckades GF Eenrgo placera sig på en 5:e plats i mångkampen i Europamästerskapen bland 22 deltagande trupper.

GF Energo har sedan starten 1921 många fina traditioner att bevara. Målet är att alltid satsa på utbildning av tränare och därigenom höja kvalitén på gymnastiken.


 
Vi sponsrar GF Energo: