Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till GF Energo!

GF Energo är en gymnastikförening som erbjuder barngymnastik, rytmisk gymnastik och truppgymnastik. Mer om de olika disciplinerna kan ni läsa under respektive flik ovan.


I Energo arbetar vi utifrån Gymnastikförbundets Uppförandekod samt Riksidrottsförbundets Riktlinjer för barn- och ungdomsidrott. Vi använder orden glädje, gemenskap & idrottskurage som grund för vår verksamhet.

Önskar ni stödja föreningen är ni varmt välkomna som stödmedlemmar för 100kr/år. 
BG 5246-4971 GF Energo
Information och nuläge
2020-05-19 21:17

Hej alla Energomedlemmar

Vi har en vår vi sent kommer att glömma. Inget är sig likt – varken inom gymnastiken eller någon annanstans. I veckan kom beskedet att EM i truppgymnastik som skulle gått i Danmark i oktober flyttas fram till april 2021.


I Energo har vi gjort vårt bästa för att hitta lösningar för att kunna bedriva vår verksamhet. I styrelsen har vi genomfört riskanalyser samt rådfrågat både Svenska Gymnastikförbundet och Riksidrottsförbundet. I samtal har vi kommit fram till att vi för en del av våra grupper inte kan säkerställa att vi kan följa smittskyddsmyndighens riktlinjer för säker träning. Vi har därför beslutat att avsluta terminen för våra yngre gymnaster; det gäller Familjegymnastik, Barngymnastik samt Förberedande trupp. Runt om i landet finns det många föreningar som tagit samma beslut. Vi tycker självklart att det är tråkigt men det handlar om att skydda våra gymnaster, deras familjer och inte minst skydda våra tränare.


GF Energo är en ideell förening, Covid-19 drabbar oss precis som alla i hela samhället. Vid vårterminens start betalas utöver träningsavgiften en medlemsavgift som gäller hela året. Det innebär att du är medlem i föreningen under ett år. Vi kommer göra vårt bästa för att under höstterminen kompensera alla våra grupper för utebliven träning. Exakt hur det kommer att ske är omöjligt att säga så länge läget är så ovisst som det är nu, men det kan tex komma att ske genom: Start av termin redan 1 augusti, fler träningstimmar/vecka, dagläger osv. Vad som gäller för just er grupp får ni veta vid terminsstart.

Vi kommer därmed inte göra några återbetalningar för utebliven träning under våren utan vårt mål är att vi skall kunna kompensera gymnasterna på bästa sätt under höstterminen.


Tack för er förståelse. Var rädda om er och varandra.


Vänliga hälsningar

Jenny Fors
Ordförande GF Energo

Vi öppnar delar av verksamheten
2020-04-25 19:15

Vi har fått nya direktiv från Svenska Gymnastikförbundet som innebär att säkerhetspassning inom gymnastiken är tillåten. Detta beslut har tagits i samråd med Folkhälsomyndigheten. Hela artikeln finns att läsa här: https://www.gymnastik.se/forforeningar/medicinsktstod/CoronavirusCOVID-19/NyheteromCoronaviruset/uppdateraderadtillatersakerhetspassning/


Dessa nya direktiv gör att vi tillsammans med flera andra försiktighetsåtgärder känner oss trygga att försiktigt börja öppna upp vår verksamhet igen. Vi börjar med Trupp 1 och Trupp 2, (RG Junior, RG Ungdom samt RG 2 tränar sedan tidigare). Första träningstillfället blir tisdag 28 april.


För grupperna gäller följande:

- Max 12 gymnaster per träning (för trupp 2 innebär det att gruppen delas och tränar en dag/vecka.

- Föräldrar hämtar/lämnar sina barn nere på Landala Torg (inga föräldrar tillåtna i Landala Sporthall)

- Endast helt friska gymnaster och ledare tränar.

- Vi tvättar händerna innan och efter träning.

- Vi tänker på säkerhetsavstånd och tränar främst övningar som gymnasterna kan utföra själva.


För att verksamheten skall fungera krävs att alla håller sig till ovanstående regler. Vi förväntar oss att ni tar dem på allvar.

 

Ni får mer information från respektive ledare gällande dagar, tider och grupper.


Vi håller alla tummarna för att vi inom kort kan öppna upp för resterande grupper.


Må väl!

Hälsningar från Jenny Fors

Inställd gymnastik
2020-04-16 18:44
Till Energos samtliga medlemmar

Hej !
Vi är mitt inne i en pandemi - inget som någon av oss hade kunnat föreställa oss ens i vår vildaste fantasi.
Det har nu gått ett antal veckor utan gymnastik för våra gymnaster. Vi i Energos styrelse följer de rekommendationer som kommer löpande. Och - man pratar om vikten av att det är bra att röra sig som vanligt. Dock ter det sig olika inom olika idrotter.
Att det är lättare att hålla igång t ex fotboll säger sig självt - man är ute och kan hålla sig på relativt stort avstånd. Att trängas i en gymnastiksal är betydligt svårare. Våra truppgrupper är stora och för att över huvud taget kunna träna krävs nya regler som att hålla avstånd - tvätta händerna noga - hålla redskap rena mm mm. Detta kan göras om gruppen är liten som vissa RG-grupper. Det krävs också att föräldrar inte kan finnas i korridorer då det blir svårt att hålla avstånd där.
Vi avvaktar några veckor till och följer utvecklingen noga. Förhoppningsvis kan vi komma igång kanske i maj månad och då ta igen förlorad träning under mars-april.
Om detta inte låter sig göra kommer vi att på olika sätt försöka kompensera under höstterminen för alla medlemmar som betalat sin avgift för vårterminen. Detta kan ske på olika sätt med t ex rabatt på avgiften samt extraträningar eller förlängda lektioner. Det kan också bli kompensation med t ex dagläger då man kan hålla igång gymnasterna under flera timmar med paus osv.
Vi återkommer löpande med information !!

GF Energo genom Jenny Fors och Irma Ternstrand
Inställda träningar
2020-03-21 12:20
Hej alla ! Tråkigt att inte få träffa er alla i Landala ! Men det gäller att göra det bästa möjliga av situationen !.
Solen skiner - passa på att gå ut och njuta av den. Träna lite hemma tillsammans i familjen - det är aldrig fel !
Vi i styrelsen har löpande kontakt och kommer att uppdatera er efter hand. Än så länge håller vi verksamheten stängd.
Vi hoppas så klart på snar förändring och hör av oss - till dess - sköt om er !!!

Styrelsen genom Irma
Tillfällig stängning av verksamheten
2020-03-18 06:31
Spridningen av Corona-viruset fortsätter att påverka samhället. Igår kom information från Skolverket att skolornas idrott i första hand skall bedrivas utomhus för att minska smittspridningen. 

Vi har därmed beslutat att från och med idag ( onsdag 18 mars) tillfälligt stänga ner all vår verksamhet. 
Vi följer utvecklingen och ber er hålla er uppdaterade via hemsida och mail där vi informerar när läget förändras. 

Vänliga hälsningar
Styrelsen GF Energo
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Vi sponsrar GF Energo: