SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Gruppstruktur

GF Energo är en gymnastikförening för alla barn- och ungdomar, Energo erbjuder Familj-, Barn- Trupp- och Rytmisk Gymnastik. Familjegymnastik (3-4 år) samt Barngymnastik (4-6 år) är gemensam för båda disciplinerna. Från sex års ålder kan du välja om du vill träna Truppgymnastik eller Rytmisk Gymnastik.

 

Inom Truppverksamheten erbjuder vi träning på grundnivå (en till två dagar/ vecka), basnivå (två dagar/vecka) och på tävlingsnivå (3-4 dagar/vecka).  GF Energo erbjuder nybörjargymnastik (i mån av plats) till och med det år man fyller 12 år. Efter 12 års ålder kan vi tyvärr inte erbjuda gymnastik för nybörjare.

 

Observera att nedan angivna åldersindelningar är riktlinjer för verksamheten vilket innebär att förflyttning till nästa grupp endast kan ske i mån plats. 


(OBS! Basgrupperna har bytt namn och heter numera Redskap 1 och 2.)
Familjegymnastik

Ålder: 3-4 år. Träningsmängd 1 timme/vecka.
Barnen tränar tillsammans med en- eller flera föräldrar. Höstterminen som barnet fyller 4 år flyttas barnet vidare till Barngymnastik 2 (BG2).

 

Barngymnastik 2 (BG2)

Ålder: 4-5 år. Träningsmängd: 1 timme/vecka.
Träningen fokuserar på motoriska grunder såsom att rulla, hoppa, springa. Höstterminen det år som barnet fyller 5 år flyttas barnet till Barngymnastik 1 (BG1).

 

Barngymnastik 1 (BG1)

Ålder: 5-6 år. Träningsmängd: 1 timme/vecka.
Fortsatt motorisk träning (rulla, hoppa, springa) blandat med och gymnastikens grunder med spänning, vighet och kroppskontroll. Höstterminen det år som barnet fyller 6 år flyttas man antingen till Grundgymnastik eller efter önskemål till Rytmisk gymnastik.

 

Grundgymnastik (G)

Ålder 6-8 år. Träningsmängd: 2 träningar/vecka. 
I denna grupp är fokus på gymnastikens grundövningar; handstående, kullerbytta, rondat samt frivolt. Övningarna varvas med mycket spänningsträning, kroppskontroll, vighet och styrka. På hösten det år gymnasten fyller åtta år flyttas gymnasten antingen till Redskap 2 (R2) eller erbjuds plats i Tävling 2 (T2).

 

Redskap 2 (R2)

Ålder: 8-12 år. Träningsmängd 2 träningar/vecka. 
Fortsatt träning på gymnastikens grundövningar och allteftersom ökad svårighet. Träningen bedrivs så att de gymnaster som önskar gå över till tävlingsgrupperna ska få möjlighet att utvecklas till denna nivå. Gruppen tävlar på regionstävlingar. Deltagande på tävling är frivilligt i Basgrupperna. Det finns inget krav på inköp av träningsdräkt, tävlingsdräkt och föreningsoverall. De gymnaster som vill tävla bör dock köpa tävlingsdräkt.

 

Redskap 1 (R1)

Ålder: 12 och äldre. Träningsmängd: 2 träningar/vecka. 
Detta är en fortsättningsgrupp och inga nybörjare tas in i denna grupp. Gymnasterna tränar 2 dagar per vecka. Träningen bedrivs så att de gymnaster som önskar gå över till tävlingsgrupperna ska få möjlighet att utvecklas till denna nivå. Gruppen tävlar på regionsnivå, deltagande på tävling är frivilligt i Basgrupperna. Det finns inget krav på inköp av träningsdräkt, tävlingsdräkt och föreningsoverall. De gymnaster som vill tävla bör dock köpa tävlingsdräkt.

 

Tävlingsgrupp 2 (T2)

Ålder: 8-12 år. Träningsmängd: 2-3 träningar/vecka. 
T2 är en fortsättningsgrupp och det krävs förkunskap för att träna här. I tävlingsgrupp ställs krav på närvaro, tränings- och tävlingsvilja. Gymnasterna förväntas köpa föreningens träningsdräkt, tävlingsdräkt och föreningsoverall. I åldern 8-9 år är det tredje träningstillfället valfritt. Från 10 års ålder krävs i denna grupp träning 3 dagar/vecka. Fokus ligger på att ge gymnasterna god teknik och perfektion i grundövningar samt med tiden ökad svårighet. Styrka, kroppskontroll och smidighet är viktiga delar i träningen. Det är ledare i T2, T1 samt Grund som tillsammans med gymnast och föräldrar avgör om gymnasten erbjuds plats i T2. Nybörjare tas inte in i denna grupp. Mellan 10-12 års ålder (beroende på kunskap) flyttas gymnasten vidare antingen till Tävling 1 eller Redskap 1.

 

Tävlingsgrupp (T1)

Gymnaster 10-15 år. Träningsmängd: 3-4 dagar/vecka. 
Från 10 års ålder kan gymnasten erbjudas plats i tävlingsgrupp 1. Gruppen tränar 3-4 dagar per vecka och fokus ligger på nya svårigheter både i redskap och fristående. I tävlingsgrupp ställs krav på närvaro, tränings- och tävlingsvilja. Styrka, kroppskontroll och smidighet är viktiga delar i träningen. Gymnasterna förväntas köpa föreningens träningsdräkt, tävlingsdräkt och föreningsoverall.


 
Vi sponsrar GF Energo: