SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Gymnastikföreningen Energo
BLI MEDLEM
Välkommen till GF Energo!

GF Energo är en gymnastikförening som erbjuder barngymnastik, rytmisk gymnastik och truppgymnastik. Mer om de olika disciplinerna kan ni läsa under respektive flik ovan.

 

I Energo arbetar vi utifrån Gymnastikförbundets Uppförandekod samt Riksidrottsförbundets Riktlinjer för barn- och ungdomsidrott. Vi använder orden glädje, gemenskap & idrottskurage som grund för vår verksamhet.

 

Energo är en liten och familjär gymnastikförening, vi tränar i Landala sporthall och alla tränare och styrelsemedlemmar arbetar ideellt. Vi har våra gymnasters mående i fokus och vill att varje gymnast skall nå så långt som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och sin egen vilja. I enlighet med Svenska Gymnastikförbundets och Riksidrottsförbundets riktlinjer gör vi inga gruppförflyttningar utifrån kunskap eller ”toppning” av lag för barn under 12 år.  Mer info om detta finns här: Riksidrottsförbundet

 

Alla våra ledare och styrelsemedlemmar älskar gymnastik men precis som för er är gymnastiken en fritidssysselsättning vi engagerar oss i utanför jobb- och familjeliv. Med det sagt ber vi om er förståelse om saker ibland tar längre tid än ni önskar.

 

Svarar på eventuella frågor gör vår styrelsemedlem Irma Ternstrand (med lång erfarenhet och kunskap om GF Energo) måndag - torsdag mellan kl 10.00 - 15.00

 

Varmt välkommen till

GF Energo

Föreningen med hjärta i stadens hjärta

 

 

Sociala medier:

Facebook GF Energo

Instagram @gfenergo

 

 

Önskar ni stödja föreningen är ni välkomna som stödmedlemmar för 100kr/år. 

BG 5246-4971 GF Energo

 
Föreningskläder sista beställningsdag 28 februari
2023-02-27 17:42

Nu är det hög tid att beställa föreningskläder - sista beställningsdag 28 februari 2023. 

 

Kläderna beställs via vår föreningssida hos Prima salto: https://primasalto.se/mitt-foreningssortiment/gf-energo

 

Kläder med föreningstryck levereras till Landala sporthall. Tränare i respektive grupp delar ut så fort de kommit, vanligtvis ca 3 veckor efter deadline.

Var noga med att skriva ditt barns namn och grupp på beställningen under punkt 3 "Tillhör förening/lag/gymnastens namn". Gruppens namn hittar du på fakturan för terminsavgiften.

 

För kläder som inte har föreningstryck får du föreningsrabatt. Rabattkoden är 4167 och måste läggas till manuellt innan du klickar på betala. Obs, det går inte att justera i efterhand. 

Granskning av gymnastiken
2023-02-16 09:44

Igår onsdagen den 15 februari sände SVT:s Uppdrag Granskning ett program kring idrottens värdegrund där bla gymnastiken och konståkningen diskuteras. Före detta gymnaster inom vår förening deltar i programmet och delar med sig av sina upplevelser som aktiva. Även om deras berättelser ligger flera år tillbaka i tiden fick vi först kännedom om dessa i augusti 2021. Vi vidtog då en mängd åtgärder där vår första prioritet var att säkerställa att den verksamhet vi har idag innebär sund och trygg träningsmiljö. Under hösten 2021 och våren 2022 lyftes upplevelserna i olika medier och satte därmed ett medialt ljus på den viktiga frågan om ledarkultur.

Uppdrag gransknings program fokuserade igår på idrottens oförmåga att ta hand om ett osunt ledarskap och belyser bla rytmiska gymnastiken (RG). Pelle Malmborg Generalsekreterare för Svenska Gymnastikförbundet, Björn Eriksson ordförande för Riksidrottsförbundet samt flera andra professioner är intervjuade. Även Energos ordförande Jenny Fors är intervjuade i programmet. Naturligtvis återges inte hela intervjun och en del svar är lyfta ur sitt sammanhang. Från föreningens sida vill vi därför förtydliga följande: 

 • Vi tror på gymnasternas upplevelser och deras välmående är viktigt för oss. 
 • Den träningsform och det ledarskap gymnasterna vittnar om i programmet skall inte finnas inom föreningen, inom svensk gymnastik eller någon annan idrott.

Det råder ingen tvekan om att vi för dessa två gymnaster har misslyckats. Vi borde ha sett, agerat och vidtagit åtgärder för 10 år sedan. Vi kan idag inte göra det ogjort utan endast göra vårt yttersta för att nu och framåt bedriva en trygg verksamhet för våra barn och unga. En verksamhet som kännetecknas av ett sunt ledarskap och öppet klimat så att alla vågar agera om något känns fel. Om du som gymnast eller före detta aktiv vill dela din bild av gymnastiken så tveka inte att höra av dig. Vi vill veta och vi vill lyssna. 

 

Sedan augusti 2021 har vi genomfört följande åtgärder för att säkerställa en trygg verksamhet:

 • Ledarmöte med genomgång av gymnastikens värdegrund samt anvisningar för barn- och ungdomsidrott (genomförs varje år)
 • Genomfört SvG:s ”Anvisningar för prestationsinriktade föreningsmiljöer” med bla trygghetsenkäter till gymnaster, vårdnadshavare och ledare.
 • Uppdaterat våra policydokument samt kompletterat med Rutiner och riktlinjer vid kränkande behandling 
 • Föreningsträff med ledare, gymnaster över 16 år, styrelse, RF-SISU samt representant från SvG.
 • Deltagit på styrelseforum tillsammans med Sveriges RG-styrelser med fokus att skapa nätverk för föreningsstyrelser och bidra till kunskapshöjning och reflektioner.
 • Utbildningshelg för ledare inom RG. Helgen bestod av kursen Gymnastikens ledarskap och den andra delen bestod av föreläsningar om relativ energibrist och flexibilitetsträning samt återkoppling från styrelseforum. 
 • Intervjuer med gymnaster vi har i föreningen idag samt intervjuer med gymnaster som tränade samtidigt som de som uttalat sig.
 • I samarbete med RF-SISU tagit fram en tvåårsplan för att öka kompetensen och tryggheten inom föreningen.
 • Utöver ovanstående har vi haft löpande dialog med de gymnaster som uttalat sig om de så önskat. 

Här kan du läsa Svenska Gymnastikförbundets kommentarer kring programmet.
Här kan du läsa vilka insatser Svenska Gymnastikförbundet genomfört och vad som kommer framåt. 

 

Har du frågor, funderingar eller vill dela med dig av egna upplevelser så kontakta oss via vår infomail: info@gfenergo.se. Vårt trygghetsråd: trygghet@gfenergo.se eller direkt till ordförande Jenny: jenny.fors@gfenergo.se

 

/GF Energos styrelse

Kallelse till årsmöte 28 februari
2023-02-11 15:28

GF Energo inbjuder till årsmöte.

Datum: 28 februari 2023

Plats: Landala Sporthall 

Tid: 18.30

Dagordning för mötet kan ni hitta under https://www.gfenergo.se/dokument/

 

Gott Nytt Gymnastikår
2022-12-31 16:24

Vi önskar alla våra medlemmar ett Gott Nytt År 2023 och påminner samtidigt om återanmälan 😄

IT

Anmälan till vårterminen 2023
2022-12-18 14:54

Hej !

Samtliga befintliga medlemmar kommer att få ett mail där man kan anmäla sig inför nästa termin ! Sista betaldag är 31 december.

Den 8 januari öppnar anmälan för nya gymnaster. Då gäller först till kvarn !!!

GF Energo/styrelsen

 

 

 

Tävling Upphoppet
2022-11-29 20:41

Förra lördagen 19/11 tävlade trupp 1 och 2 i Upphoppet i Kungsbacka. Det var första tävlingen för dessa trupper. De gjorde fina varv på trampetten och tumblingen samt väldigt fina friståenden. Det var en mycket lyckad dag som gav mersmak för framtida tävlingar. 

TACK GF ENERGO
2022-11-28 12:34
Blommor från Energos 100årsshow

Att pricka in covid exakt till showdags var inte riktigt min plan. På grund av denna bedrift fick jag det stora nöjet att se showen från första parkett - nämligen från sängen .

Med Energos ansvarsfulla styrelse bakom sig kunde alla föreningens härliga inspirerande ledarteam peppa sina gymnaster till fantastiska framträdanden som avslutades gemensamt med att hylla mig med dessa underbara blommor ! TACK ❤️

Min plan har dock sedan en tid varit att dra mig tillbaka och därmed lämna min styrelseplats till förfogande. Så efter februari månads utgång blir jag endast påhälsande turist i Landala och Skyttehallarna.

Tack Energo för 64 fantastiska år !

Irma

100års show
2022-11-26 13:42

I dag 26 november firar Energo 100 år i Valhalla Sporthall

Entre från 15.25

Show 16.00

VÄLKOMMEN !!!

Styrelsen

100 års show i Energo
2022-11-05 16:05

Hej alla Energos medlemmar !

Lördag 26 november skall vi äntligen fira att Energo fyllde 100 år 2021. Efter pandemiåren känns det fint för föreningen att fira detta tillsammans med gymnaster från förr och till dags dato !

Plats för showen är Valhalla Sporthall

Tid blir med start kl 16.00 och ca två timmar framåt

Entrekostnader: Vuxen kr 100 , barn under 5år gratis, barn mellan 6 och 15 kr 50.

Entreavgiften erläggs via swish ! Vid kontant betalning gäller jämna pengar.

Gymnasterna kommer att få info av resp ledare om när de skall vara på plats för uppvärmning mm .

Styrelsen / IT

GRATTIS till Nova
2022-10-18 14:59
Nova Nyqvist

GRATTIS säger vi till Nova som tog hem silverpokal  I årets Sammanlagda resultat efter rikstävlingar i rytmisk gymnastik för seniorer !

IT

 

Energo startar Alla kan gympa
2022-09-08 06:46

Alla kan gympa är en verksamhet för personer med funktionsvariation,
t.ex. rörelsenedsättning, neuropsykiatriska och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Vi utgår från rörelseglädje och ser möjligheter istället för begränsningar i vår verksamhet.

Du får bland annat träna grundmotorik, koordination, styrka, uthållighet och att röra dig till musik. Vi leker lekar, bygger banor och testar olika typer av redskap så att du får träna din kropp på så många olika sätt som möjligt.

 

Det är viktigt för oss att vara flera ledare för att skapa en trygg miljö varför vi också vill att föräldrar deltar under lektionen, åtminstone tills vi lärt känna barnen. Rutiner är viktiga, därför är träningen utformad på ett igenkännligt sätt genom att vi exempelvis inleder och avslutar aktiviteterna på liknande sätt varje gång.

 

Terminen börjar måndagen den 12 september kl. 17.15 – 18.15 i Landala Sporthall, Kapellplatsen 4, Hall B. Sporthallen ligger på andra våningen, det finns hiss.

 

Vi erbjuder prova-på vid 2 tillfällen helt kostnadsfritt.

Vill man efter det anmäla sig för terminen är kostnaden 1.100,- kr.

Har du frågor får du gärna vända dig till ansvarig ledare Annica Lanevik på annica.lanevik@gmail.com eller 0704-071491.

 

Varmt välkomna!

Föreningskläder sista beställningsdag 8 sept
2022-08-30 18:28

Nu är det dags att beställa föreningskläder - sista beställningsdag 8 september 2022. 

 

Kläderna beställs via vår föreningssida hos Prima salto: https://primasalto.se/mitt-foreningssortiment/gf-energo

 

Kläder med föreningstryck levereras till Landala sporthall. Tränare i respektive grupp delar ut så fort de kommit, vanligtvis ca 3 veckor efter deadline.

Var noga med att skriva ditt barns namn och grupp på beställningen under punkt 3 "Tillhör förening/lag/gymnastens namn". Gruppens namn hittar du på fakturan för terminsavgiften.

 

För kläder som inte har föreningstryck får du föreningsrabatt. Rabattkoden är 4167 och måste läggas till manuellt innan du klickar på betala. Obs, det går inte att justera i efterhand. 

TERMINSSTART
2022-08-11 18:00

Hej alla medlemmar och välkomna till en ny termin i GF Energo.

Äntligen så är det snart dags att dra igång!

 
Terminen startar följande veckor för de olika grupperna:
Vecka 32: RG FIG
Vecka 33 (lördag): Trupp 3 (Lundenhallen)
Vecka 34: Basgrupp, Trupp 2 och 1
Vecka 35: Barngrupp, Familjegymnastik och RG 1-2-3

 

Gå in på respektive grupps sida för att se vilka dagar, tider och plats som gäller.

 

Välkomna till en ny termin i GF Energo önskar styrelsen och alla ledare

SM avslutat med glans
2022-07-03 13:58
Från vänster:Kristina junior, Nova Senior och Eva tränare

Så var SM i Rytmisk Gymnastik 2022 avslutat.

och det med glans. Nova hade tagit sig till alla fyra grenfinaler i seniorklassen där hon lyckades bäst i bandprogrammet med en enda plats kvar till medalj.

Med tanke på vissa problem med sviter efter covid mm

är detta en prestation !!!

Båda gymnasterna har kämpat med den äran och även Eva -aktuell tränare under SM - har som vanligt visat sig vara en lugn men inspirerande coach !

 

Grattis till alla som medverkat på olika sätt till detta lyckade SM och tack till dig Åsa som orkade hela helgen bakom domarbordet i tropisk värme !

IT

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Familjegymnastik (födda 2018-2019), 27/10 18:18 
 
Vi sponsrar GF Energo: