SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Gymnastikföreningen Energo
BLI MEDLEM
Välkommen till GF Energo!

GF Energo är en gymnastikförening som erbjuder barngymnastik, rytmisk gymnastik och truppgymnastik. Mer om de olika disciplinerna kan ni läsa under respektive flik ovan.

 

I Energo arbetar vi utifrån Gymnastikförbundets Uppförandekod samt Riksidrottsförbundets Riktlinjer för barn- och ungdomsidrott. Vi använder orden glädje, gemenskap & idrottskurage som grund för vår verksamhet.

 

Energo är en liten och familjär gymnastikförening, vi tränar i Landala sporthall och alla tränare och styrelsemedlemmar arbetar ideellt. Vi har våra gymnasters mående i fokus och vill att varje gymnast skall nå så långt som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och sin egen vilja. I enlighet med Svenska Gymnastikförbundets och Riksidrottsförbundets riktlinjer gör vi inga gruppförflyttningar utifrån kunskap eller ”toppning” av lag för barn under 12 år.  Mer info om detta finns här: Riksidrottsförbundet

 

Alla våra ledare och styrelsemedlemmar älskar gymnastik men precis som för er är gymnastiken en fritidssysselsättning vi engagerar oss i utanför jobb- och familjeliv. Med det sagt ber vi om er förståelse om saker ibland tar längre tid än ni önskar.

 

Varmt välkommen till

GF Energo

Föreningen med hjärta i stadens hjärta

 

 

Sociala medier:

Facebook GF Energo

Instagram @gfenergo

 

 

Önskar ni stödja föreningen är ni välkomna som stödmedlemmar för 100kr/år. 

BG 5246-4971 GF Energo

 
Första tävling för säsongen - Regionstävling i Halmstad
2023-09-17 20:02

Grattis Energo till en lyckad start på tävlingssäsongen !

Den här fina samlingen av föreningens RG-gymnaster tog storslam i lördagens tävling. 

Vad sägs om 3 GULD, 4 SILVER och 1 BRONS ?

Grattis hela teamet - gymnaster, ledare och styrelse 🌹🌹🌹🌹🌹

IT

Terminsstart
2023-08-15 09:05

Hej alla medlemmar och välkomna till en ny termin i GF Energo.

Äntligen så är det snart dags att dra igång!

 
Terminen startar följande veckor för de olika grupperna:
Vecka 34: Trupp Bas, RG Fig, RG 2-3 
Vecka 35: Barngymnastik 1,  Barngymnastik 2, Familjegymnastik
Vecka 36: Alla kan gympa, RG 1

 

Gå in på respektive grupps sida för att se vilka dagar, tider och plats som gäller.

 

Välkomna till en ny termin i GF Energo önskar styrelsen och alla ledare

Start av ytterligare en barngrupp
2023-08-07 18:59
Det var ett stort intresse att få en plats i vår barngrupp detta år och platserna tog slut direkt. Glädjande nog har vi möjlighet att starta ytterligare en grupp, "Barngrupp 2". Gruppen kommer träna direkt efter "Barngrupp 1" vilket innebär lördag, 14:00-15:15, och vara för samma ålder.
 
Gruppen ligger uppe redan nu så in och anmäl så ni får en plats!
Anmälan till höstterminen 2023
2023-07-20 11:38

Anmälan för nya medlemmar öppnar den 6 augusti. Det finns inget kösystem utan "först till kvarn" gäller. Klicka på knappen "Bli medlem" till höger och följ instruktionerna. 

 

Var noga med att anmäla er till en grupp med rätt ålder. Är platserna slut så är gruppen full och kommer då inte komma upp i listan. 

 

Medlemmar som tränade i en grupp förra terminen kommer få ett mail den 21/7 och har då förtur till en plats till dessa att vi öppnar för nya medlemmar. 

 

Välkommen till höstterminen! 

Glad sommar
2023-06-27 19:35

Ett gymnastikår har passerat och både gymnaster och ledare får nu ett välförtjänt sommaruppehåll. Från styrelsen skickar vi här ett stort tack för terminen som passerat och en hälsning om en skön sommar för er alla. Vi hoppas ni får möjlighet till den vila och återhämtning som passar just er familj – naturligtvis blandat med några handstående. Terminen startar i samband med skolstart, information skickas ut när det närmar sig.

 

Vi ber er redan nu att avsätta helgen den 2-3 september när Energo hjälper till under Göteborg Maraton. Upplägget är detsamma som under Göteborgsvarvet och vi kommer behöva många funktionärer båda dagarna (som förälder i GF Energo förväntas du hjälpa till vid minst ett arrangemang per termin).

 

Soliga hälsningar

Energos styrelse

 

 

Från Regionstävling i Göteborg till Svenska Mästerskap i Uppsala
2023-06-06 11:51
Från vänster: Johanna (tränare) Maria, Kamaelia och Nova

Under Pingsthelgen finslipade våra äldsta -RG-gymnaster på sina program inför SM som gick av stapeln innevarande helg  3-4 juni.

Ett stort antal gymnaster kom till start och tävlade i tre olika grupper - samtliga med två handredskap. Detta för att kvalificera sig till den s k MÅNGKAMPSFINALEN. 

Kamelia Nenova och Nova Nyqvist lyckades båda med denna prestation medan Maria - förstaårssenior -  hade några platser kvar.

I månkampsfinalen tävlar man med två ytterligare handredskap för slutlig placering men även för att kvalificera sig till samtliga grenfinaler. 

Här lyckades Nova ta sig till samtliga grenfinaler där hon som bäst placerade sig som sexa i grenen band.

Svensk Mästarinna blev även detta år Alva Svennbeck från Uppsala 

Stort grattis till alla er tränare och gymnaster - ni är alla fina förebilder för era yngre klubbkamrater. Undertecknad önskar er fortsatta framgångar !

IT

 

En Pingstafton i gymnastikens tecken
2023-05-28 13:35
Energos RG-gymnaster efter avslutad tävling

Lördag 27 maj - Pingstafton - nya Skyttehallens arena.

Undertecknad - många gånger ansvarig för arrangemang i Energo - hade denna Pingstafton möjlighet att närvara som extrahjälp. Det var med stort nöje jag kunde betrakta Energos samtliga RG-ledare tillsammans med föräldrar med stor entusiasm förbereda vår nya fina hall för Regionstävling 2. Att se hur samtliga med glädje tog sig an uppgiften fick mig att ana att Energo har de bästa möjligheter framför sig. Att dessutom ge våra härliga gymnaster möjlighet att få tävla på hemmaplan ger en extra eloge till alla som tillbringade nio timmar i hallen denna dag.

Förutom ett fint arrangemang bidrog gymnasterna från samtliga föreningar - Jönköpings GF, Halmstad RG och GF Energo till publikens jubel. Som domare under många år kunde jag konstatera att Rytmisk Gymnastik har gått framåt i alla dessa föreningar där tidigare gymnaster numera fungerar både som tränare och domare.

På bilden ser vi samtliga deltagande gymnaster från Energo där de tre gymnasterna i översta raden längst till höger utnyttjade detta tillfälle till att finslipa på vissa detaljer inför kommande Svenska Mästerskap i juni månad.

Och - det blev två GULD och ett SILVER  Till Nova- Emma och Maria. Samt diplom och medaljer till samtliga deltagande gymnaster.

Tack alla Energos ledare och föräldrar som på detta glädjefulla sätt hjälptes åt i går att genomföra Regionstävlingen i den nya fina Skyttehallen.

Och tack Anki Forsström (tidigare ordförande i GF Energo) för ditt speakerjobb !

IT

Kärt möte på Majornapromenad
2023-05-07 14:24

På min dagliga vandring på Allmänna Vägen i Majorna hade jag nöjet att möta denna härliga trio. För många av er som inte känner igen dem så är det här Cattis och Masse Ledius med relativt nya barnbarnet. Cattis har varit gymnast och ledare under måååånga år i Energo.

Mamman till barnet är deras dotter Nicole - också hon både gymnast och ledare i vår förening.

Som sagt - ett mycket kärt möte !!!!! Tack för allt ni gjort för Energo 👍😄

IT

Trupptränare sökes
2023-04-25 11:42

GF Energo söker alltid efter engagerade tränare och just nu har vi ett behov av tränare i truppgymnastik. 

 

Är du en före detta truppgymnast som saknar föreningslivet och gymnastiken eller kanske känner någon som flyttat till Göteborg och varit engagerad i en annan förening, så hör av dig!

 

Maila till: info@gfenergo.se 

 

GLAD PÅSK
2023-04-07 21:19

 En riktigt härlig påsk önskar jag er alla - njut av solen och ta en sväng ute i naturen. Kanske möter du en dansande påskhare 😄😄

Irma 

Föreningskläder sista beställningsdag 28 februari
2023-02-27 17:42

Nu är det hög tid att beställa föreningskläder - sista beställningsdag 28 februari 2023. 

 

Kläderna beställs via vår föreningssida hos Prima salto: https://primasalto.se/mitt-foreningssortiment/gf-energo

 

Kläder med föreningstryck levereras till Landala sporthall. Tränare i respektive grupp delar ut så fort de kommit, vanligtvis ca 3 veckor efter deadline.

Var noga med att skriva ditt barns namn och grupp på beställningen under punkt 3 "Tillhör förening/lag/gymnastens namn". Gruppens namn hittar du på fakturan för terminsavgiften.

 

För kläder som inte har föreningstryck får du föreningsrabatt. Rabattkoden är 4167 och måste läggas till manuellt innan du klickar på betala. Obs, det går inte att justera i efterhand. 

Granskning av gymnastiken
2023-02-16 09:44

Igår onsdagen den 15 februari sände SVT:s Uppdrag Granskning ett program kring idrottens värdegrund där bla gymnastiken och konståkningen diskuteras. Före detta gymnaster inom vår förening deltar i programmet och delar med sig av sina upplevelser som aktiva. Även om deras berättelser ligger flera år tillbaka i tiden fick vi först kännedom om dessa i augusti 2021. Vi vidtog då en mängd åtgärder där vår första prioritet var att säkerställa att den verksamhet vi har idag innebär sund och trygg träningsmiljö. Under hösten 2021 och våren 2022 lyftes upplevelserna i olika medier och satte därmed ett medialt ljus på den viktiga frågan om ledarkultur.

Uppdrag gransknings program fokuserade igår på idrottens oförmåga att ta hand om ett osunt ledarskap och belyser bla rytmiska gymnastiken (RG). Pelle Malmborg Generalsekreterare för Svenska Gymnastikförbundet, Björn Eriksson ordförande för Riksidrottsförbundet samt flera andra professioner är intervjuade. Även Energos ordförande Jenny Fors är intervjuade i programmet. Naturligtvis återges inte hela intervjun och en del svar är lyfta ur sitt sammanhang. Från föreningens sida vill vi därför förtydliga följande: 

 • Vi tror på gymnasternas upplevelser och deras välmående är viktigt för oss. 
 • Den träningsform och det ledarskap gymnasterna vittnar om i programmet skall inte finnas inom föreningen, inom svensk gymnastik eller någon annan idrott.

Det råder ingen tvekan om att vi för dessa två gymnaster har misslyckats. Vi borde ha sett, agerat och vidtagit åtgärder för 10 år sedan. Vi kan idag inte göra det ogjort utan endast göra vårt yttersta för att nu och framåt bedriva en trygg verksamhet för våra barn och unga. En verksamhet som kännetecknas av ett sunt ledarskap och öppet klimat så att alla vågar agera om något känns fel. Om du som gymnast eller före detta aktiv vill dela din bild av gymnastiken så tveka inte att höra av dig. Vi vill veta och vi vill lyssna. 

 

Sedan augusti 2021 har vi genomfört följande åtgärder för att säkerställa en trygg verksamhet:

 • Ledarmöte med genomgång av gymnastikens värdegrund samt anvisningar för barn- och ungdomsidrott (genomförs varje år)
 • Genomfört SvG:s ”Anvisningar för prestationsinriktade föreningsmiljöer” med bla trygghetsenkäter till gymnaster, vårdnadshavare och ledare.
 • Uppdaterat våra policydokument samt kompletterat med Rutiner och riktlinjer vid kränkande behandling 
 • Föreningsträff med ledare, gymnaster över 16 år, styrelse, RF-SISU samt representant från SvG.
 • Deltagit på styrelseforum tillsammans med Sveriges RG-styrelser med fokus att skapa nätverk för föreningsstyrelser och bidra till kunskapshöjning och reflektioner.
 • Utbildningshelg för ledare inom RG. Helgen bestod av kursen Gymnastikens ledarskap och den andra delen bestod av föreläsningar om relativ energibrist och flexibilitetsträning samt återkoppling från styrelseforum. 
 • Intervjuer med gymnaster vi har i föreningen idag samt intervjuer med gymnaster som tränade samtidigt som de som uttalat sig.
 • I samarbete med RF-SISU tagit fram en tvåårsplan för att öka kompetensen och tryggheten inom föreningen.
 • Utöver ovanstående har vi haft löpande dialog med de gymnaster som uttalat sig om de så önskat. 

Här kan du läsa Svenska Gymnastikförbundets kommentarer kring programmet.
Här kan du läsa vilka insatser Svenska Gymnastikförbundet genomfört och vad som kommer framåt. 

 

Har du frågor, funderingar eller vill dela med dig av egna upplevelser så kontakta oss via vår infomail: info@gfenergo.se. Vårt trygghetsråd: trygghet@gfenergo.se eller direkt till ordförande Jenny: jenny.fors@gfenergo.se

 

/GF Energos styrelse

Kallelse till årsmöte 28 februari
2023-02-11 15:28

GF Energo inbjuder till årsmöte.

Datum: 28 februari 2023

Plats: Landala Sporthall 

Tid: 18.30

Dagordning för mötet kan ni hitta under https://www.gfenergo.se/dokument/

 

Gott Nytt Gymnastikår
2022-12-31 16:24

Vi önskar alla våra medlemmar ett Gott Nytt År 2023 och påminner samtidigt om återanmälan 😄

IT

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Familjegymnastik (födda 2018-2019), 27/10 18:18 
 
Vi sponsrar GF Energo: