SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Gymnastikföreningen Energo
BLI MEDLEM
Välkommen till GF Energo!

GF Energo är en gymnastikförening som erbjuder barngymnastik, rytmisk gymnastik och truppgymnastik. Mer om de olika disciplinerna kan ni läsa under respektive flik ovan.

 

I Energo arbetar vi utifrån Gymnastikförbundets Uppförandekod samt Riksidrottsförbundets Riktlinjer för barn- och ungdomsidrott. Vi använder orden glädje, gemenskap & idrottskurage som grund för vår verksamhet.

 

Energo är en liten och familjär gymnastikförening, vi tränar i Landala sporthall och alla tränare och styrelsemedlemmar arbetar ideellt. Vi har våra gymnasters mående i fokus och vill att varje gymnast skall nå så långt som möjligt utifrån sina egna förutsättningar och sin egen vilja. I enlighet med Svenska Gymnastikförbundets och Riksidrottsförbundets riktlinjer gör vi inga gruppförflyttningar utifrån kunskap eller ”toppning” av lag för barn under 12 år.  Mer info om detta finns här: Riksidrottsförbundet

 

Alla våra ledare och styrelsemedlemmar älskar gymnastik men precis som för er är gymnastiken en fritidssysselsättning vi engagerar oss i utanför jobb- och familjeliv. Med det sagt ber vi om er förståelse om saker ibland tar längre tid än ni önskar.

 

Varmt välkommen till

GF Energo

Föreningen med hjärta i stadens hjärta

 

 

Sociala medier:

Facebook GF Energo

Förening @gfenergo

Rytmik Gymnastik @rg.energo

 

Önskar ni stödja föreningen är ni välkomna som stödmedlemmar för 100kr/år. 

BG 5246-4971 GF Energo

 
Nova Nyqvist: att besegra tuff konkurrens - från 12 till 5 i landslaget
2023-12-06 20:05

I vår klubb sprider sig jublet över en imponerande bedrift som har tagit plats i vårt gymnastikuniversum. Nova Nyqvist har just säkrat sin plats i landslaget för rytmisk gymnastik 2024. 
Nova Nyqvist, som en gång började sin resa som en av de minsta gymnasterna i vår familjegymnastikgrupp, har nu säkrat sin plats i det kommande landslaget för rytmisk gymnastik 2024.
Konkurrensen var stenhård bland de 12 landslagsgymnasterna, där endast fem skulle lyckas säkra sina platser – och Nova tog sig framgångsrikt igenom denna utmaning till en välförtjänt plats i det prestigefyllda laget.
Detta är bara en av de senaste i raden av triumfer som gör oss otroligt stolta över våra talangfulla idrottare. Vi ser fram emot att se henne fortsätta att glänsa på den nationella och internationella scenen. Grattis Nova, och tack för att du fortsätter att representera vår klubb på en sådan hög nivå! 
Och sist men inte minst, en stor eloge till våra dedikerade tränare vars stöd och vägledning har varit ovärderlig på Novas resa. Tack! 

Inbjudan till Juluppvissning: Avslutning på Terminen med Våra Fantastiska Gymnaster!
2023-12-05 15:37
Hej kära föräldrar,
 
Hoppas detta meddelande når er i god tid och att ni har haft en fantastisk termin på gymnastikklubben!
 
Som terminen närmar sig sitt slut vill vi påminna om att vi planerar att avsluta den på ett spektakulärt sätt med en Juluppvissning. Detta kommer att vara ett tillfälle för alla våra gymnaster, från de minsta i RG1 till de erfarna FIG-gymnasterna, att visa upp vad de har lärt sig under terminen. Det är också en fantastisk möjlighet för de allra minsta i barngymnastik och familjegymnastik att inspirera sig med det som de kommer att lära sig när de går upp i nya grupper.
 
Datumet för Juluppvissningen är den 16 december, och evenemanget kommer att börja kl 11:30 och pågå i cirka en och en halv timme. Vi träffas som vanligt på Landala Sporthall, hall A.
 
Vi skulle verkligen uppskatta om så många familjer som möjligt kunde närvara och stötta våra duktiga gymnaster. Vi har förberett en fantastisk show som vi är övertygade om att ni kommer att uppskatta. Dessutom kommer det att finnas ett café där ni kan njuta av lite gott och även delta i ett lotteri med chansen att vinna ett presentkort värt 1000 kr!
 
Vi ser fram emot en fantastisk Juluppvissning och en härlig avslutning på terminen!
 
Med vänliga hälsningar,
Träningsteamet Energo
Storslagna framgångar och stolthet i vår gymnastikklubb!
2023-12-05 10:18

Under en intensiv helg har våra gymnaster gjort oss oerhört stolta med sina prestationer på olika tävlingsarenor.

Höstpokalen i Halmstad:
Vårt deltagande i Höstpokalen i Halmstad visade sig vara en enorm framgång! Bland 19 tävlande lag lyckades vi inte bara kliva upp på pallen en gång, utan två av våra lag tog guld och silver. Ett stort grattis till:

  • Viveca, Amina och Mila som erövrade förstaplatsen 🥇
  • Kamelia, Alicia, Emma och Vega som tog hem andraplatsen 🥈
  • Dessutom kämpade Noomi, Malaak, Amalia och Emily på och tog en hedrande åttonde plats.

Nova Nyqvist representerar vårt landslag med stolthet:
Vår egen stjärna Nova Nyqvist har visat enastående talang och engagemang. Hon tränar tillsammans med de andra svenska RG-landslaget-gymnasterna på Urhea Olympic Training Center i Finland, där hon inte bara gör enorma framsteg utan också representerar vår klubb på det svenska landslaget. Att se henne där är en ära för oss alla.

Vi vill rikta ett stort tack till alla våra fantastiska tränare som har varit en oumbärlig del av våra gymnasters framgångar. Era insatser och dedikation är ovärderliga för vår klubb och dess medlemmar.

Vi ser fram emot fler sådana storslagna stunder och fortsatt framgång för våra gymnaster. Tillsammans är vi starka!

Glada nyheter från Friendship Cup i Norge!
2023-11-15 09:13

Våra senior FIG gymnaster gjorde en imponerande insats på Friendship Cup i Norge förra helgen. Nova tog hem en välförtjänt 3:e plats och en extra specialutmärkelse för "Most charismatic performance", vilket är fantastiskt. Kamelia presterade också starkt med en 8:e plats.

 

Att båda tjejerna gick vidare till final i alla sina fyra redskap är verkligen imponerande och visar på deras talang och dedikation.

 

Det är uppmuntrande att se hur ert deltagande i fler tävlingar ger sådana positiva resultat. Ett stort tack till alla tränare som har bidragit till deras framgång!

En Pingstafton i gymnastikens tecken
2023-11-10 14:00
Energos RG-gymnaster efter avslutad tävling

Lördag 27 maj - Pingstafton - nya Skyttehallens arena.

Undertecknad - många gånger ansvarig för arrangemang i Energo - hade denna Pingstafton möjlighet att närvara som extrahjälp. Det var med stort nöje jag kunde betrakta Energos samtliga RG-ledare tillsammans med föräldrar med stor entusiasm förbereda vår nya fina hall för Regionstävling 2. Att se hur samtliga med glädje tog sig an uppgiften fick mig att ana att Energo har de bästa möjligheter framför sig. Att dessutom ge våra härliga gymnaster möjlighet att få tävla på hemmaplan ger en extra eloge till alla som tillbringade nio timmar i hallen denna dag.

Förutom ett fint arrangemang bidrog gymnasterna från samtliga föreningar - Jönköpings GF, Halmstad RG och GF Energo till publikens jubel. Som domare under många år kunde jag konstatera att Rytmisk Gymnastik har gått framåt i alla dessa föreningar där tidigare gymnaster numera fungerar både som tränare och domare.

På bilden ser vi samtliga deltagande gymnaster från Energo där de tre gymnasterna i översta raden längst till höger utnyttjade detta tillfälle till att finslipa på vissa detaljer inför kommande Svenska Mästerskap i juni månad.

Och - det blev två GULD och ett SILVER  Till Nova- Emma och Maria. Samt diplom och medaljer till samtliga deltagande gymnaster.

Tack alla Energos ledare och föräldrar som på detta glädjefulla sätt hjälptes åt i går att genomföra Regionstävlingen i den nya fina Skyttehallen.

Och tack Anki Forsström (tidigare ordförande i GF Energo) för ditt speakerjobb !

IT

Här kommer de senaste nyheterna från förra veckans spännande tävling, Nevis Cup!
2023-11-05 17:19

Förra veckan var det återigen dags för den internationella tävlingen Nevis Cup, som ägde rum i Staffanstorp. Denna gång steg två av våra stjärnor, Nova och Emma, fram och fyllde oss med en enorm stolthet.

Nova imponerade stort och tog hem bronsmedaljen i Senior-kategorin. Emma, som för första gången tävlade på internationell nivå, erövrade en silvermedalj. Men Emma gjorde det ännu mer speciellt genom att bli tilldelad "Miss Sunshine"-utmärkelsen. Detta pris hyllar hennes positiva inställning till sporten. En välförtjänt utmärkelse för en strålande gymnast! 😊

Vi vill också rikta ett hjärtligt tack till vårt tränarteam, som arbetar outtröttligt för att hjälpa våra gymnaster att uppnå sina drömmar. Er insats är ovärderlig och vi är djupt tacksamma för allt ni gör.

Nu ser vi fram emot nästa tävling i Norge, där Nova och Kamelia kommer att fortsätta att skina på den internationella scenen. Vi önskar er lycka till och ser med spänning fram emot ännu mer framgång och strålande prestationer! 🤸‍♀️🏆🌟

Bronsmedalj för våra stjärnor på Lag-SM i Örnsköldsvik
2023-10-23 09:57

Örnsköldsvik varit skådeplatsen för årets Lag-SM inom gymnastik, och våra stjärngymnaster Nova Nyqvist och Kamelia Nenova, tillsammans med Katarina Constantinidou från Stockholm, bildade ett talangfull lag. Tävlingen var intensiv och fylld av talangfulla gymnaster från hela Sverige.

 

Efter en helg av fantastiska framträdanden och stenhård konkurrens kunde vi äntligen fira när resultaten var inne. Nova, Kamelia och Katarina tog hem en välförtjänt tredjeplats.  

 

Vi är otroligt stolta över våra gymnaster! 

Fantastiska framträdanden av Nova Nyqvist och Kamelia Nenova i Riksserien 3
2023-10-02 16:20

I helgen var det äntligen dags för höstens första gymnastiktävling, Riksserien 3 i Jönköping, och våra stolta representanter vår Nova Nyqvist och Kamelia Nenova. I den tuffa konkurrensen inom Senior FIG-kategorin briljerade de med sina program i käglor, band och tunnband. Efter en intensiv tävlingsdag belönades Nova Nyqvist med en 5:e plats, och Kamelia Nenova placerade sig på 8:e plats.

Deras hårda arbete och dedikation under träningen är en inspiration för hela klubben.

Vi är otroligt stolta över Nova och Kamelias prestationer och vill rikta ett stort tack till deras tränare och alla som har stöttat dem på deras resa. Vi ser fram emot att följa deras fortsatta framgångar ☺️ 

Första tävling för säsongen - Regionstävling i Halmstad
2023-09-17 20:02

Grattis Energo till en lyckad start på tävlingssäsongen !

Den här fina samlingen av föreningens RG-gymnaster tog storslam i lördagens tävling. 

Vad sägs om 3 GULD, 4 SILVER och 1 BRONS ?

Grattis hela teamet - gymnaster, ledare och styrelse 🌹🌹🌹🌹🌹

IT

Terminsstart
2023-08-15 09:05

Hej alla medlemmar och välkomna till en ny termin i GF Energo.

Äntligen så är det snart dags att dra igång!

 
Terminen startar följande veckor för de olika grupperna:
Vecka 34: Trupp Bas, RG Fig, RG 2-3 
Vecka 35: Barngymnastik 1,  Barngymnastik 2, Familjegymnastik
Vecka 36: Alla kan gympa, RG 1

 

Gå in på respektive grupps sida för att se vilka dagar, tider och plats som gäller.

 

Välkomna till en ny termin i GF Energo önskar styrelsen och alla ledare

Start av ytterligare en barngrupp
2023-08-07 18:59
Det var ett stort intresse att få en plats i vår barngrupp detta år och platserna tog slut direkt. Glädjande nog har vi möjlighet att starta ytterligare en grupp, "Barngrupp 2". Gruppen kommer träna direkt efter "Barngrupp 1" vilket innebär lördag, 14:00-15:15, och vara för samma ålder.
 
Gruppen ligger uppe redan nu så in och anmäl så ni får en plats!
Anmälan till höstterminen 2023
2023-07-20 11:38

Anmälan för nya medlemmar öppnar den 6 augusti. Det finns inget kösystem utan "först till kvarn" gäller. Klicka på knappen "Bli medlem" till höger och följ instruktionerna. 

 

Var noga med att anmäla er till en grupp med rätt ålder. Är platserna slut så är gruppen full och kommer då inte komma upp i listan. 

 

Medlemmar som tränade i en grupp förra terminen kommer få ett mail den 21/7 och har då förtur till en plats till dessa att vi öppnar för nya medlemmar. 

 

Välkommen till höstterminen! 

Glad sommar
2023-06-27 19:35

Ett gymnastikår har passerat och både gymnaster och ledare får nu ett välförtjänt sommaruppehåll. Från styrelsen skickar vi här ett stort tack för terminen som passerat och en hälsning om en skön sommar för er alla. Vi hoppas ni får möjlighet till den vila och återhämtning som passar just er familj – naturligtvis blandat med några handstående. Terminen startar i samband med skolstart, information skickas ut när det närmar sig.

 

Vi ber er redan nu att avsätta helgen den 2-3 september när Energo hjälper till under Göteborg Maraton. Upplägget är detsamma som under Göteborgsvarvet och vi kommer behöva många funktionärer båda dagarna (som förälder i GF Energo förväntas du hjälpa till vid minst ett arrangemang per termin).

 

Soliga hälsningar

Energos styrelse

 

 

Från Regionstävling i Göteborg till Svenska Mästerskap i Uppsala
2023-06-06 11:51
Från vänster: Johanna (tränare) Maria, Kamaelia och Nova

Under Pingsthelgen finslipade våra äldsta -RG-gymnaster på sina program inför SM som gick av stapeln innevarande helg  3-4 juni.

Ett stort antal gymnaster kom till start och tävlade i tre olika grupper - samtliga med två handredskap. Detta för att kvalificera sig till den s k MÅNGKAMPSFINALEN. 

Kamelia Nenova och Nova Nyqvist lyckades båda med denna prestation medan Maria - förstaårssenior -  hade några platser kvar.

I månkampsfinalen tävlar man med två ytterligare handredskap för slutlig placering men även för att kvalificera sig till samtliga grenfinaler. 

Här lyckades Nova ta sig till samtliga grenfinaler där hon som bäst placerade sig som sexa i grenen band.

Svensk Mästarinna blev även detta år Alva Svennbeck från Uppsala 

Stort grattis till alla er tränare och gymnaster - ni är alla fina förebilder för era yngre klubbkamrater. Undertecknad önskar er fortsatta framgångar !

IT

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
Familjegymnastik (födda 2018-2019), 27/10 18:18 
 
Vi sponsrar GF Energo: